.

Diensten

Droge afwerkvloeren, kozijnen & binnendeuren

Kiest u wel de afwerkvloer met de juiste toepassing?

Ruitenbeek Projektafbouw levert elk project zo volledig mogelijk af. Dit betekent dat we ons, naast droge wanden en plafonds, ook bezighouden met het plaatsen van kozijnen, binnendeuren en zwevende afwerkvloeren.

Een dekvloer kan op verschillende manieren worden geplaatst. De keuze is sterk afhankelijk van de toepassing en bouwconstructie. De vloer wordt, zoals de naam al aangeeft, als het ware losliggend aangebracht op een dragende vloer. Zo kan het helpen bij de egalisatie van de ondergrond of om de thermische en akoestische isolatie van een ruimte te verbeteren.

De vloeren kunnen gemaakt worden van hout of materialen op basis van hout, maar ook van steenachtige materialen (cement) of gips.

Vraag ons welk type dekvloer het best geschikt is voor uw binnenafbouw!

Specialist in akoestiek

Verbeter de akoestische waarde in uw ruimte!

Een goede beheersing van akoestiek in ruimtes als klaslokalen en sportzalen is van essentieel belang en niet iedereen heeft daar de juiste kennis van. Projectafbouw met betrekking tot hoge akoestiek is een markt waar Ruitenbeek Projektafbouw zich de laatste jaren erg in heeft ontwikkeld. Wij optimaliseren het akoestisch klimaat van ruimten in gebouwen waarin te veel galm of echo klinkt of waarin bijvoorbeeld de spraakverstaanbaarheid belangrijk is.

Speciale systemen kunnen eraan bijdragen dat de akoestiek in een ruimte sterk wordt beïnvloed. Dit systeem maakt gebruik van zogenaamde vrij hangende akoestische eilanden. Deze eilanden monteren wij aan het plafond en zo verbetert de mate van geluidsabsorptie binnen een ruimte.

Een van de grotere en toonaangevende leveranciers op het gebied van geluidsabsorberende plafond- en wandpanelen is Ecophon. Ruitenbeek onderhoudt warme banden met deze leverancier en krijgt vaak ook rechtstreeks input voor optimale inzet van het materiaal.

Verplaatsbare systeemwanden & -plafonds

Vaak wanden verplaatsen? Kies dan voor handige, verplaatsbare wanden en plafonds!

Systeemwanden (of vooraf afgewerkte systeemwanden) zijn te allen tijde herplaatsbaar. De wanden zijn opgebouwd uit demontabele elementen waardoor een ruimte meerdere keren opnieuw ingedeeld kan worden. Door de flexibiliteit en functionaliteit van de wanden zijn ze makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de wanden erg slank, waardoor dichte of glazen elementen en besparingen makkelijk verwerkbaar zijn.

Systeemplafonds bestaan uit plafondplaten en -profielen die door het speciale ophangsysteem een ruimte creëren tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Deze ruimte wordt gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming, verlichting etc. Door de losse platen kunnen beschadigingen makkelijk vervangen worden.

Metal Stud-wanden en plafonds

Snel wanden en plafonds plaatsen!

Het leveren en plaatsen van Metal Stud-wanden en -plafonds is een van de meest voorkomende diensten bij Ruitenbeek Projektafbouw. Metal Stud-wanden zijn niet-dragende wanden die een ruimte makkelijk kunnen scheiden. Voor Metal Stud-wanden worden stalen profielen gebruikt, bestaande uit staanders en liggers in een C- of U-vorm.

Het is toepasbaar in alle typen gebouwen en is universeel in gebruik.

Naast dat het eenvoudig is in opbouw, is het een flexibel systeem dat gemakkelijk te wijzigen of te verwijderen is. Ook is het licht van gewicht en plaatsbesparend, omdat het dunner is dan massieve wanden. Door de specifieke producteigenschappen van de stalen profielen en gipskartonplaten is het mogelijk om ronde vormen te realiseren en gebruik te maken van isolatiemateriaal, ook met betrekking tot brandwerendheid en geluidabsorptie.